Autós üldözés Pécsen – VIDEO

Helyi - szerző: KT

Kilométereken át tartó üldözés után fogtak el a rendőrök egy kábítószer hatása alatt vezető autóst hétfő éjjel Pécsen – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A történtek részletéről amatőr videó is készült.  

 

A BMW-vel egy 47 éves bári férfi menekült az MTI szerint: ellene négy bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás.  

 

Az autóst a Készenléti Rendőrség járőrei akarták igazoltatni egy benzinkúton, ám a sofőr a rendőröket kikerülve elhajtott. A menekülő autós több alkalommal 100 kilométeres óránkénti sebesség felett közlekedett a járművel, többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szabályosan közlekedő járműveket kitérésre kényszeríttette, illetve forgalomirányító lámpák tilos jelzését is figyelmen kívül hagyta.  

 

A kocsit több járőrautó üldözte. A menekülő autó defektet kapott, járdaszegélynek majd egy parkoló gépjárműnek, valamint egy rendőrautó oldalának is nekiütközött. A rendőrök végül Pécs belvárosában, a Zsolnay Vilmos úton fogták el a férfit, miután az kocsijából kiugorva futva próbált menekülni. A sofőrnél a kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, az intézkedés során kiderült, hogy a BMW-n egy másik jármű rendszámtáblája volt. A Pécsi Rendőrkapitányság a bári lakost őrizetbe vette, ellene közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás, egyedi azonosítójellel való visszaélés, valamint kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.